Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η μείωση των νοσηλειών στο Ην. Βασίλειο παρά την ινδική μετάλλαξη

0
44

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Κάτω από 900 είναι πλέον οι νοσηλευόμενοι ασθενείς Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο αριθμός των 894 δείχνει επιστολή στα δεδομένα Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2020, της περιόδου ύφεσης της πανδημίας μετά από το πρώτο κύμα στη χώρα.

Οι επιστήμονες που ανησυχούν για τη διασπορά της ινδικής παραλλαγής του ιού στην Αγγλία έχουν πει ότι κρίσιμος παράγοντας για τη διατήρηση ή και ενίσχυση των περιορισμών στα τέλη Ιουνίου θα είναι κατά πόσο τα αυξημένα κρούσματα μεταφράζονται σε αυξημένες νοσηλείες, κάτι που για την ώρα δε φαίνεται να γίνεται.

Η επικεφαλής της νεοσύστατης Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφαλείας Δρ Τζένι Χάρις σημείωσε μάλιστα πως στις περιοχές που είναι επίκεντρο της έξαρσης της ινδικής μετάλλαξης στη ΒΔ Αγγλία ο αριθμός των νοσηλειών είναι σταθερός.

Τα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου ήταν 2.874 και οι θάνατοι επτά.

Τα κρούσματα έχουν μείνει στα ίδια επίπεδα το τελευταίο επταήμερο, ενώ οι θάνατοι έχουν μειωθεί κατά 26,5% σε κυλιόμενη επταήμερη βάση.

Οι εμβολιασμοί με την πρώτη δόση ξεπέρασαν πλέον τα 37 εκατομμύρια, καλύπτοντας το 70,7% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας. Η δεύτερη δόση έχει χορηγηθεί σε 21,2 εκ. ενήλικες, δηλαδή στο 40,3% αυτών.

Πηγή: skai.gr