Κορωνοϊός: Σε εφαρμογή νέο γρήγορο τεστ στην Τουρκία

0
106

Ενημερώνοντας σήμερα το τουρκικό κοινοβούλιο ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, σχετικά με τις διαστάσεις του κορωνοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε ότι ξεκινά την εφαρμογή ενός καινούριου εγχώριου τεστ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας για τον εντοπισμό του ιού, το οποίο θα μπορεί να δίνει αποτέλεσμα άμεσα, δηλ. μέσα σε 1.5 ώρα, και να πραγματοποιούνται τουλάχιστον 10-15 χιλιάδες εξετάσεις την ημέρα.

Μέχρι στιγμής, στην Τουρκία έχουν γίνει μόνο 15 χιλιάδες τεστ για κορωνοϊό, όπως παραδέχτηκε ο Φαχρετίν Κοτζά. Από τα 372.000 άτομα που έχουν καταφτάσει από το εξωτερικό στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου, μόνο 10.000 έχουν υποβληθεί στο τεστ, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, ενώ ανέφερε ότι έχει στείλει και 500 χιλιάδες διαγνωστικά κιτ στις ΗΠΑ. 

Επίσης ανακοίνωσε ότι τα εργαστήρια για τον κορωνοϊό αυτή τη στιγμή είναι 18 και σε λίγες ημέρες θα αυξηθούν σε 36 σε τουλάχιστον 25 πόλεις της Τουρκίας, ενώ ανέφερε πως σε περίπτωση εξέλιξης της ασθένειας σε επιδημία, θα είναι διαθέσιμες 25.466 μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr