Κορωνοϊός: Όλο το σχέδιο για τις παραλίες-Πρόστιμα έως 20.000 για τους απείθαρχους

0
99

Ιδιαιτέρως αυστηρά θα είναι τα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές επιχειρήσεων σε παραλίες που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό, διαμήνυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορείας της πανδημίας στην Χώρα.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη παράβαση το πρόστιμο θα είναι από 5.000 έως 20.000 ευρώ αναλόγως των τ.μ. και η λειτουργία της επιχείρησης θα αναστέλλεται για 30 ημέρες.

Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης τόσο το πρόστιμο όσο και το διάστημα κατά το οποίο θα αναστέλλεται η λειτουργία της επιχείρησης θα τριπλασιάζεται.

Ο υφυπουργός προέτρεψε για πιστή εφαρμογή των κανόνων, τονίζοντας ότι «τα μέτρα θα περιφρουρηθούν και θα ελεγχθούν με αυστηρότητα και τα πρόστιμα και οι κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης θα είναι εξίσου αυστηρές».

«Εάν κάποιοι δεν είναι έτοιμοι να ανοίξουν εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα στο σύνολο τους ας μην βιαστούν και ας μην ρισκάρουν. Καμία έκπτωση δεν θα γίνει εις βάρος της δημόσιας υγείας, εις βάρος της προσπάθειας μας , εις βάρος των επόμενων φάσεων του σχεδίου», υπογράμμισε ο υφυπουργός. 

Με αποστάσεις θα απολαμβάνουμε πλέον την θάλασσα και την παραλία

Σχεδόν 24 ώρες  πριν ανοίξουν και πάλι, 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη την χώρα, προετοιμάζονται για να υποδεχθούν τους λουόμενους, σε ένα σαββατοκύριακο με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Κάτω από κάθε ομπρέλα  θα υπάρχουν  μέχρι 2 ξαπλώστρες. Από τον κανόνα εξαιρούνται οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στα στηρίγματα είναι τα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου στις περιμέτρους από τα σκίαστρα.

Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι 40 ανά 1.000τ.μ.

Tην ίδια ώρα τα beach bar θα λειτουργούν χωρίς μουσική, αποκλειστικά με διάθεση πακέτων και τα προιόντα θα είναι συσκευασμένα.
Επιπλέον απαγορεύεται η διάθεση  αλκοόλ, το delivery, και η  τοποθέτηση  τραπεζο-καθισμάτων.

Το προσωπικό στις οργανωμένες παραλίες θα πρέπει να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες και τις καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση στους εργαζόμενους να φορούν μάσκα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, υπάλληλοι του δήμου θα παρακολουθούν την κατάσταση στις παραλίες και θα ενημερώνουν τους επισκέπτες, σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, ενώ η Αστυνομία θα κάνει περιπολίες και μόνο,  στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr