Κορωνοϊός – Μονιμοποιήσεις γιατρών σε ΜΕΘ: Πόσους αφορά – Η διαδικασία

0
38

Περίπου 250 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (εντατικολόγους, αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους), αφορά η εξαγγελία του πρωθυπουργού για μονιμοποίηση γιατρών που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις ΜΕΘ του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι εν λόγω γιατροί υπηρετούν ήδη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και δεν έχουν ενταχθεί στη διαδικασία μονιμοποίησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη με τους Διοικητικές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, δεσμεύθηκε ότι μετά από την κρίση, θα προκηρυχθούν νέες θέσεις ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν στις ΜΕΘ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταστούν αορίστου.

Αντίστοιχη δέσμευση έχει αναλάβει η κυβέρνηση και για τους νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης.

«Είναι μία πράξη αναγνώρισης από την πολιτεία του σπουδαίου έργου που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και μία αδήριτη ανάγκη για τη στελέχωση των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που έχουν ανοίξει τους τελευταίους μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr