Κορωνοϊός: Εικόνες πολέμου στις ΗΠΑ – Ομαδικοί τάφοι στο Hart Island (vid,pics)

0
103

Σοκάρουν οι εικόνες από ομαδικούς τάφους στις ΗΠΑ, καθώς τα θύματα του κορωνοϊού αυξάνονται δραματικά.

Οι εναέριες εικόνες που θυμίζουν κατάσταση πολέμου, τραβήχτηκαν από το Hart Island της Νέας Υόρκης, ένα νησί όπου σε κανονικές συνθήκες θάβονται άνθρωποι που δεν έχουν συγγενείς ή φίλους να τους αναζητήσουν. Τώρα σε συνθήκες πανδημίας μεταφέρονται εκεί για ταφή περίπου 25 άνθρωποι την ημέρα, σύμφωνα με το Associated Press.

Λόγω κορωνοϊού, οι ταφές γίνονται πλέον με συνοπτικές διαδικασίες. Ο χρόνος που έχει πλέον κάποιος για να αναζητήσει έναν δικό του άνθρωπο περιορίστηκε σε 14 ημέρες. Μόλις αυτό το χρονικό περιθώριο περάσει, οι σωροί μεταφέρονται για ταφή σε αυτή την τοποθεσία.

Η Πέμπτη, ήταν μια ακόμη θλιβερή ημέρα από τις ΗΠΑ, καθώς έχασαν τη ζωή τους 1.783 ασθενείς COVID-19 και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στην αμερικανική επικράτεια σκαρφάλωσε σε 16.478.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον σχεδόν το ένα τέταρτο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στον πλανήτη, πάνω από 460.000 συνολικά.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας: θρηνεί πάνω από 7.000 νεκρούς. Κατέγραψε νέα αύξηση-ρεκόρ των θυμάτων μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες (+799), μολαταύτα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ μέχρι χθες τόσο χαμηλός αφότου κλιμακώθηκε η πανδημία.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr