Κορωνοϊός: Ενόχληση Βιέννης για το «μπλόκο» του Βερολίνου στα σύνορα

0
15

Έντονη κριτική στους αυστηρότερους κανονισμούς εισόδου, που ισχύουν από την Κυριακή, στα γερμανικά σύνορα με το αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου και την Τσεχία, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση των μεταλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού, ασκεί η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

“Το de facto σφράγισμα για τους Αυστριακούς της ‘μεγάλης και μικρής γερμανικής γωνίας’ (σ.σ. όπως αποκαλείται η εκεί παραμεθόρια περιοχή) είναι απολύτως απαράδεκτο, και αυτό το μέτρο της Βαυαρίας (σ.σ. του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου) είναι ανώριμο και προκαλεί μόνο χάος”, δήλωσε στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA) ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ζήτησε να υπάρχει “μέτρο και στόχος” αυστηρότερων μέτρων και προειδοποίησε κατά “υπερβολικά υπερβολικών βημάτων τα οποία περισσότερη ζημία κάνουν, παρά καλό, και αυτό το διαμήνυσα σήμερα στους ομολόγους μου, της Γερμανίας Χάικο Μας και της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο”.

Η απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία για προερχόμενους από το Τιρόλο τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή, εξαιρέσεις γίνονται μόνο για ορισμένους μετακινούμενους για εργασία, εάν αυτοί κρίνονται απαραίτητοι για να συνεχίσει η λειτουργία αναγκαίων για το σύστημα κλάδων.

Η Ιταλία αυστηροποίησε επίσης από την Κυριακή, τους κανονισμούς εισόδου στη χώρα για ταξιδιώτες από την Αυστρία, οι οποίοι πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού και καραντίνα 14 ημερών, όπως προβλέπει η νέα διάταξη του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντζα, με τα μέτρα αυτά να ισχύουν για πρόσωπο το οποίο έχει παραμείνει στην Αυστρία για χρονικό διάστημα πάνω από 12 ώρες.

Τόσο ο Γερμανός όσο και ο Ιταλός πρέσβης αναμένονταν, να κληθούν -προφανώς για εξηγήσεις- στο αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών στη Βιέννη.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr