Κορωνοϊός-Ελλάδα: Εμβολιασμός στο 60% του πληθυσμού έως τον Ιούνιο

0
193

Τον στόχο για εμβολιασμό του 60% με 70% του πληθυσμού της Ελλάδας έως τον Ιούνιο έχει θέσει η κυβέρνηση, καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας και σε όλη την ΕΕ στις 27 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τους μαζικούς εμβολιασμούς ως εθνικό στοίχημα του επόμενου διαστήματος.

Ήδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας emvolio.gov.gr όπου οι πολίτες μπορούν να αντλούν πληροφορίες για τον εμβολιασμό κατά της covid-19. Με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό για τις παραδόσεις των δόσεων εμβολίων η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

«Το εμβόλιο σώζει ζωές»

Στις αρχές Ιανουαρίου θα ξεκινήσει μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν. Το σύνθημα της καμπάνιας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ μπορεί να είναι «Το εμβόλιο σώζει ζωές», ωστόσο οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί και είναι αρκετές οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Μεγάλο το ποσοστό των γιατρών που δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί

Συνεχίζεται η καταγραφή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που θα εμβολιαστεί, καθώς οι υγειονομικοί είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν ενάντια στον κορωνοϊό.

Στα νοσοκομεία αναφοράς, είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των γιατρών που δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν. Σύμφωνα μάλιστα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, η δήλωση συμμετοχής στον εμβολιασμό στους γιατρούς ξεπερνά το 70%.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr