Κορωνοϊός: Δείτε live την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας (vid)

0
166

Παρακολουθείστε ζωντανά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Στη σημερινή ενημέρωση συμμετέχει και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο βεβαίωσης του διοικητικού προστίμου στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

Θεοδωρίδου: Άνω των 6 μηνών η διάρκεια των αντισωμάτων στα παιδιά

Στην ανοσιακή απόκριση που παρουσιάζουν τα παιδιά κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε η κα Θεοδωρίδου επισημαίνοντας ότι η διάρκεια των αντισωμάτων σε αυτά ξεπερνά τους 6 μήνες, τόσο μετά τον εμβολιασμό αλλά και μετά την νόσηση. Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό nature immunology.

Με βάση την ίδια μελέτη, όπως είπε προκύπτει διαφορά στην κλινική προβολή της νόσου στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες

Συγκεκριμένα η εξουδετερωτική ικανότητα των αντισωμάτων στα παιδιά έναντι του ιού ήταν παρόμοια με αυτήν των ενηλίκων ωστόσο η κυτταρική ανοσία ήταν διπλάσια .

Τα παιδιά, σημείωσε, διαθέτουν ισχυρούς ανοσοποιητικούς οργανισμούς στην αντιμετώποιση του covid που πιθανως να ερμηνεύει την ηπιότερη λοίμωξη
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr