Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Παρατείνεται η καραντίνα στο δήμο Μήκης σε Ξάνθη έως 4 Μαΐου

0
80

Προτεοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα με την σταδιακή άρση περιοριστικών μέτρων τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η καθημερινότητά μας μέχρι να βρεθεί εμβόλιο δεν θα είναι ίδια. Την πρωτομαγιά ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα. Δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις. Οι συγκεντρώσεις για τους εορτασμούς μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στη μετάδοση του ιού», είπε.

Ωστόσο, ο υφυπουργός είπε πως αύριο Τρίτη μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το επόμενο διάστημα της επιστροφής στην κανονικότητα.

«Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο δήμο Μήκης στην Ξάνθη μέχρι τις 4 Μαΐου, ενώ αύριο λήγουν τα περιοριστικά μέτρα στις παραλίες Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πάτρας. Μέχρι τις 4 Μαΐου θα εξακολουθήσει να υπάρχει έλεγχος στους Κήπους το Έβρου, στους εισερχόμενους από την Τουρκία», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως στη χώρα έφτασαν 6 πτήσεις με 489 επιβάτες οι οποίοι υποβλήθηκαν σε έλεγχο. Από τον έλεγχο βρέθηκαν μόνο 4 θετικά δείγματα.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr