Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης προστασίας που ανακοίνωσε ο Χαρδαλίας – Πώς λειτουργεί (vid)

0
199

Αναρτήθηκε την Τρίτη ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού με τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Το πλαίσιο των επιπέδων μέτρων και κανόνων θα βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες. Το πρώτο επίπεδο θα είναι αυτό της ετοιμότητας, το δεύτερο της επιτήρησης, το τρίτο της αυξημένης επιτήρησης και το τελευταίο επίπεδο του αυξημένου κινδύνου. 

Για να δούμε ποια είναι η κατάσταση στην περιοχή που μας ενδιαφέρει είτε επιλέγουμε περιφερειακή ενότητα και Ταχυδρομικό Κώδικα, είτε πατάμε με το ποντίκι στο σημείο που θέλουμε και βλέπουμε το επίπεδο επικινδυνότητας, (πχ. ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Επίπεδο 3. Υψηλό). Εάν θέλουμε πατάμε για λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που προβλέπονται στην περιοχή. 

Η καταγραφή των προληπτικών μέτρων και κανόνων είναι δυναμική και τα μέτρα εξαρτώνται πάντα από την επιδημιολογική εικόνα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, τα δεδομένα που σχετίζονται με κάθε κατηγορία μέτρων καθώς και την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας. Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της περιφερειακής ενότητας.

Η επίσημη παρουσίαση του χάρτη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ενώ είναι ήδη αναρτημένος στο covid19.gov.gr.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr