Κορωνοϊός: Αυστηρότεροι περιορισμοί στην Αττική- Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση (vid)

0
56

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική φέρνει νέους περιορισμούς. 

Η κυβέρνηση καταρτίζει λίστα μέτρων, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο το απόγευμα και που συμφώνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει και οριζόντια μέτρα αλλά και μέτρα ανά περιοχή ανάλογα με το ιικό φορτίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η δεξαμενή μέτρων περιλαμβάνει μέτρα τύπου Πόρου, όπως την παράταση τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του κλεισίματος των καταστημάτων από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, περιορισμό του αριθμού των ατόμων σε δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις και περιορισμό του αριθμού των πελατών στα τραπεζοκαθίσματα.

Η λίστα θα έρθει στα χέρια της κυβέρνησης απόψε ή αύριο το πρωί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά από τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στα μέτρα φέρεται να είναι κι η αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Παράλληλα, μελετώνται προτάσεις για το πώς θα αποφεύγεται ο συγχρωτισμός σε ανοικτούς χώρους όπως οι λαϊκές όπου εκεί συγκεκριμένα αναμένεται να υπάρξουν ειδικότερα μέτρα για πιο αραιή τοποθέτηση των πάγκων.

Τέλος εξετάζεται και το μέτρο για ακόμα πιο αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε σημεία όπου συγκεντρώνονται πολίτες και μπορεί να υπάρξει συνωστισμός. 

Σημειώνεται, πως η κυβέρνηση φαίνεται να απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο του μέτρου επιβολής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με βασικό επιδίωξη να είναι η επιβολή μέτρων που είναι αποδοτικά θα εφαρμόζονται χωρίς πολυπλοκότητα και  θα γίνονται από όλους κατανοητά.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr