Κοντοζαμάνης: Ποια νοσοκομεία θα δέχονται αποκλειστικά περιστατικά κορωνοϊόυ

0
114

Τα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Αγία Βαρβάρα και ΝΙΜΤΣ παραμένουν σε αποκλειστική χρήση για ασθενείς με κορωνοϊό τόνισε κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων για την επόμενη μέρα από την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζανάνης.

«Η διαλογή ύποπτων κρουσμάτων συνεχίζεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας» πρόσθεσε και υπογράμμισε πως τα τεστ αντισωμάτων θα χρησιμοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς, ενώ τα rapid test (ταχείας διάγνωσης) αξιολογούνται ενώ αυξάνεται η παραγωγική δυνατότητα μοριακών ελέγχων.

Οι δωρεές από ιδιώτες έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε εκτός των άλλων ο υπουργός.

Σταδιακά και προσεκτικά επανέρχεται σε ομαλότερους ρυθμούς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παραμένοντας όμως σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση  για τον νέο κορονοϊό , όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, εξειδικεύοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το χώρο της Υγείας. Το Σύστημα Υγείας άντεξε στην πίεση και βγαίνει “ενισχυμένο”, είπε.  Αυτή η ενίσχυση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με περαιτέρω προσλήψεις προσωπικού, αύξηση των διαθέσιμων και λειτουργικών κλινών.  Είχαμε δύο στόχους κατά την έναρξη της πανδημίας, είπε. να περιορίσουμε την μετάδοση και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας για να ανταποκριθεί  στις νέες ανάγκες. “Τα καταφέραμε”, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης και προέτρεψε τους πολίτες όπως οι συνήθειες ατομικής προστασίας  που αποκτήσαμε να μας γίνουν τρόπος ζωής. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr