Κολομβία: Απελευθερώθηκαν οι 88 όμηροι που κρατούνταν από διαδηλωτές

0
13

Οι διαδηλωτές, αγρότες και αυτόχθονες κάτοικοι της επαρχίας Κακετά στη Νότια Κολομβία, αξίωναν από την πετρελαϊκή εταιρεία Emerald Energy να μεριμνήσει για την κατασκευή δρόμων.

Αίσιο τέλος είχε η ομηρία δεκάδων ανθρώπων στην επαρχία Κακετά της νότιας Κολομβίας. Ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο ανακοίνωσε εχθές (Παρασκευή) την απελευθέρωση των 88 ανθρώπων – αστυνομικών και υπαλλήλων της Emerald Energy – που κρατούνταν όμηροι από διαδηλωτές, μετά τα αιματηρά επεισόδια σε διαμαρτυρία κατά της πετρελαϊκής εταιρίας.

Την Πέμπτη, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των ταραχών που ξέσπασαν όταν αγρότες και αυτόχθονες κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν την πρόσβαση σε πετρελαιοπηγή της , στήνοντας αυτοσχέδια οδοφράγματα και ανάβοντας φωτιές, απαιτώντας από την εταιρία να μεριμνήσει για την κατασκευή δρόμων. Διαδηλωτές κρατούσαν ομήρους 79 αστυνομικούς και εννέα εργαζόμενους στην πετρελαϊκή εταιρία.

Ένας αστυνομικός και ένας πολίτης σκοτώθηκαν από σφαίρες, δήλωσε νωρίτερα χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Κολομβίας Αλφόνσο Πράδα, υποστηρίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι στις διαδηλώσεις πρωτοστάτησαν αγρότες, ένοπλες ομάδες δρουν στην περιοχή και δεν αποκλείεται να εμπλέκονται στα επεισόδια.

Οι διαδηλώσεις κοντά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις ή σε μεταλλεία είναι συχνές στην Κολομβία, όπου κάτοικοι πιέζουν τις εταιρίες να μεριμνήσουν για την κατασκευή υποδομών προς όφελος των κοινοτήτων τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr