«Κολασμένη Eurovision»: Το κομποσκοίνι, ο El Diablo και η σαρωτική εμφάνιση της Τσαγκρινού (vid)

0
20

Το “χρυσό εισιτήριο” για τον τελικό της Eurovision 2021 κατάφερε να πάρει η Κύπρος χθες 18 Μαίου, στον Α’ ημιτελικό του διαγωνισμού με την ‘Έλενα Τσαγκρινού και την ομολογουμένως εμφάνιση- κόλαση με το τραγούδι Εl Diablo.

Η Τσαγκρινού, εντυπωσίασε όπως ήταν αναμενόμενο με την ερμηνεία και της σκηνική της παρουσία το γιουροβιζιονικό κοινό και την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού περνώντας στην επόμενη φάση παρά τις… προσευχές και τα κομποσχοίνια που επιστράτευσε μερίδα πληθυσμού στην Κύπρο, για το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, δεν είναι όλοι τόσο ενθουσιασμένοι με την επιλογή της Κύπρου για την εκπροσώπηση εξαιτίας τόσο του τίτλο του τραγουδιού, όσο και για την “κολασμένη” χορογραφία του.

Και αφού όπως αναφέρει ο διάλογος, δεν έπιασε η προσευχή με κομποσχοίνι… Ξανά έξω από τις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ θα βρεθούν μέλη και  φίλοι του κινήματος «Χριστιανική Αντίσταση» για να διαμαρτυρηθούν για το τραγούδι.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται σε ανακοίνωσή του, το κρατικό κανάλι της χώρας, είχε σπεύσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τις αντιδράσεις μερίδας του κοινού αναφέροντας πως «το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί «El diablo».

«Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (To σύνδρομo της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς το θύτη του) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία. Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις».

Όπως και να έχει, ραντεβού στον Β Ημιτελικό, που θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου, έδωσαν οι φαν της Eurovision 2021, στον οποίο θα διαγωνιστεί και η Ελλάδα με την Στεφανία και το «Last Dance», μετά την ολοκλήρωση του Α Ημιτελικού και την πρόκριση της Κύπρου στον τελικό της 22ας Μαΐου.
 
Οι δέκα χώρες που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό από την αποψινή βραδιά συνολικά είναι οι: Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Κύπρος, Ισραήλ, Λιθουανία, Μάλτα, Νορβηγία, Ρωσία, Σουηδία και Ουκρανία. 

Mε πληροφορίες από: Διάλογος

Πηγή: skai.gr