«Κόκκινη κάρτα» στην Αττική: Τα επικρατέστερα σενάρια για λιανεμπόριο και σχολεία

0
18

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να καταλήξουν στο μοντέλο με το οποίο θα λειτουργήσει η αγορά στην Αττική, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «κόκκινη», αλλά και τι θα γίνει με το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ για το λιανεμπόριο φαίνεται να έχει κλειδώσει η λειτουργία του λιανεμπορίου με δύο τρόπους: την παράδοση εκτός, το λεγόμενο click away, και τις αγορές με ραντεβού, το click in shop, το οποίο θα ισχύει στα καταστήματα, για τα οποία ο πελάτης για να ψωνίσει πρέπει να δοκιμάσει το προϊόν. 

Σχετικά με τα σχολεία, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου φαίνεται ότι θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια σε όλη τη χώρα, ωστόσο στις κόκκινες περιοχές δε θα ανοίξουν τα λύκεια. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένα ρεύμα ότι ίσως θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν τα γυμνάσια στην Αττική ή τα παραταθεί κατά μια εβδομάδα το άνοιγμα.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18.00 το απόγευμα, ακόμα δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή, όμως φαίνεται ότι είναι ένα μέτρο που δύσκολα θα μπορέσει να εφαρμοστεί στην Αττική. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr