Κλίμα στήριξης από Γερμανία: Καταδικάζει τις απειλές Ερντογάν – Στην Αθήνα ο καγκελάριος Σολτς στις 26-27 Οκτωβρίου

0
85

Στην Αθήνα θα βρεθεί το διήμερο πριν την εθνική επέτειο του “ΟΧΙ” ο Γερμανός Καγκελάριος, την ώρα που το Βερολίνο καταδικάζει  τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν όπως, «Θα έρθουμε μια νύχτα…».

Στην Αθήνα θα βρεθεί το διήμερο πριν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Γερμανός Καγκελάριος, την ώρα που το Βερολίνο καταδικάζει τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν όπως, «Θα έρθουμε μια νύχτα…». 

Ο Όλαφ Σολτς θα μεταβεί στην Αθήνα την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και την επόμενη ημέρα θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπου θα συζητηθούν «διμερή και τρέχοντα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα». 

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας, δήλωσε ότι ο Βερολίνο «δεν θεωρεί σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις εναντίον γειτόνων». 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αξιολογεί ο καγκελάριος Σολτς τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν όπως, «Θα έρθουμε μια νύχτα…», ο κ. Μπούχνερ δήλωσε:

«Το σημειώνουμε. Πάντα καθιστούμε σαφές ότι δεν θεωρούμε σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες. Η κυβέρνηση το καθιστά σαφές σε κάθε ευκαιρία. Το καθιστά σαφές πάντα και το υπουργείο Εξωτερικών», για να προσθέσει: «Πιστεύω όμως και ότι δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση που λέγεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr