Κοίτασμα μαμούθ φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε ο Ερντογάν- Τι ανέφερε

0
68

Την ύπαρξη κοιτάσματος- “μαμούθ” στη Μαύρη Θάλασσα γνωστοποίησε νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά πρόκειται για τη «μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα».

«Τώρα θέλω να μοιραστώ μαζί σας καλές ειδήσεις: η Τουρκία βρήκε στη Μαύρη Θάλασσα το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του προσθέτοντας πως η χώρα του έχει στόχο να μπορεί μέχρι το 2023 να το χρησιμοποιήσει και να γίνει καθαρή εξαγωγός ενέργειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο το γεωτρύπανο Φατίχ, εντόπισε κοίτασμα  320 δισ. κυβικών μετρων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή «Δούναβης-1», η οποία βρίσκεται περί τα 145 χιλιόμετρα βόρεια από την παραλιακή πόλη Ζόνγκουλντακ, κοντά στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Τουρκίας με την Βουλγαρία, στο δυτικά της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, προχωρώντας εν τέλει στην απόκαλυψη της περιβόητης έκπληξής του, για την οποία ήδη από χθες στην περιοχή, είχε αποσταλεί τηλεοπτικό συνεργείο, έκανε λόγο για αξιοποίηση του κοιτάσματος από το 2023.

Παράλληλα, υποστήριξε πως υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες για περισσότερα ευρήματα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σημειώνεται πως όσον αφορά τα της  Ανατολικής Μεσογείου, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία σκοπεύει να επιταχύνει τις επιχειρήσεις της.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr