Κινητό νοσοκομείο ετοιμάζει η Ρωσία – Για μεταλλωρύχους με κορωνοϊό στη Σιβηρία

0
98

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατασκευάζει ένα κινητό νοσοκομείο στο μεγαλύτερο μεταλλείο εξόρυξης χρυσού της Σιβηρίας το οποίο εκμεταλλεύεται η εταιρεία Polyus, η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης χρυσού στην χώρα. Στο νοσοκομείο θα νοσηλευθούν οι μεταλλωρύχοι που έχουν προσβληθεί από το νέο κοροναϊό, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η Ρωσία παράγει δεκάδες μέταλλα, τα οποία προωθεί στις διεθνείς αγορές και η απόφαση της να δημιουργήσει μια κινητή νοσοκομειακή μονάδα στο ορυχείο, υπογραμμίζει την ανησυχία της να διατηρήσει την ομαλή λειτουργία της παραγωγής εν μέσω της πανδημίας.

Η κινητή νοσοκομειακή μονάδα, σύμφωνα με την εταιρεία Polyus, θα έχει τη δυνατότητα να νοσηλεύσει έως και 1.100 άτομα, από το ορυχείο της «Ολυμπιάδας», το οποίο βρίσκεται 550 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Κρασνογιάρσκ.

«Η μονάδα συνεχίζει να λειτουργεί, οι διαδικασίες παραγωγής βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία» δήλωσε η εταιρεία Polyus στο Reuters.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι θα στείλει περίπου 400 στρατιώτες για τη ανέγερση και τη λειτουργία του νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένων 77 μελών ιατρικού προσωπικού.

Αν και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα απομακρυσμένα μεταλλεία της Ρωσίας παραμένει σχετικά χαμηλός, άρχισε να αυξάνεται από την στιγμή που τα περισσότερα μεταλλεία άρχισαν να κάνουν τεστ στους υπαλλήλους τους.

Η εταιρεία Polyus, βασικός μέτοχος του οποίου είναι ο Σαϊντ Κερίμοφ ξεκίνησε τον Απρίλιο τα τεστ σε όλο το προσωπικό στην περιοχή του Κρασνογιάρσκ.

Τα επαναληπτικά τεστ έδειξαν ότι υπάρχουν 866 κρούσματα μεταξύ των υπαλλήλων της μονάδας Polyus Krasnoyarsk, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί σε τεστ 3.800 υπάλληλοί της.

Αυτό σηματοδοτεί μια αύξηση από μόλις 89 κρουσμάτα από τις 9 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας του καταναλωτή.

«Η πλειονότητα των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό δεν παρουσιάζει συμπτώματα, και είναι απομονωμένα στο χώρο του ορυχείου», σύμφωνα με την δήλωση του ομίλου.

Η εταιρεία ανέφερε ότι συνεργάζεται με τα υπουργεία Άμυνας και Εκτάκτων Αναγκών καθώς και με τις περιφερειακές αρχές, ώστε να υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες στέγασης για τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, όπως και ότι τα τεστ που γίνονται σε ορυχεία άλλων περιοχών έδειξαν ότι δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η Ρωσία έχει επιβάλλει μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά από τα μέτρα εξαιρέθηκαν οι επιχειρήσεις με τους λεγόμενους συνεχείς κύκλους παραγωγής, όπως οι μεταλλωρύχοι και οι αγρότες.

Η εταιρεία Polyus Krasnoyarsk, συνιστά την μεγαλύτερη μονάδα της εταιρείας και εκμεταλλεύεται τα ορυχεία Ολυμπιάδα (Olimpiada), Μπλαγκοντάτνογιε και Τιτιμούκτα.

Στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας οι μεταλλωρύχοι εργάζονται σε βάρδιες εκ περιτροπής. Η επόμενη βάρδια έχει τεθεί αυτή τη στιγμή σε καραντίνα έως ότου επιστρέψει στο ορυχείο, ανακοίνωσε ο όμιλος Polyus

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr