Κοινή άσκηση Τουρκίας – Ιταλίας με υποβρύχια στη Μεσόγειο

0
87

Η Τουρκία και η Ιταλία πραγματοποίησαν το Σάββατο κοινή άσκηση στη Μεσόγειο Θάλασσα. Σύμφωνα με το σάιτ al monitor «η άσκηση έδειξε τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών, τη στιγμή που άλλα κράτη γύρω από τη στρατηγικής σημασίας θάλασσα αντιτίθενται στις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή».

Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε την άσκηση την Τρίτη σε tweet. Σύμφωνα με το υπουργείο, η θαλάσσια άσκηση αφορούσε υποβρύχια με στόχο να βελτιωθεί «διαλειτουργικότητα» μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας. «Έχουμε την πιο αποτελεσματική υποβρύχια δύναμη στη Μεσόγειο» ανέφερε το τουρκικό tweet για τις δύο χώρες. 

Σύμφωνα με το σάιτ, η άσκηση ακολουθεί αρκετές επικρίσεις για τις τουρκικές πολιτικές στη Μεσόγειο από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία και την Αίγυπτο. Η Τουρκία κάνει υπεράκτιες γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. Η Κύπρος θεωρεί την περιοχή χωρικά της ύδατα, κάτι που αμφισβητεί η Τουρκία.

«Η Ιταλία είναι στην ΕΕ και μια σημαντική οικονομία στη Μεσόγειο. Η άσκηση δείχνει ότι η Τουρκία εξακολουθεί να έχει κάποια υποστήριξη στο υπερεθνικό σώμα των μεσογειακών κρατών» αναφέρεται.

Εξάλλου την Πέμπτη το τουρκικό ΥΠΑΜ ανάρτησε φωτογραφίες με τον ανεφοδιασμό της ιταλικής φρεγάτας ITS CARABINIERE από το τουρκικό πλοίο γενικής υποστήριξης TCG YB.K.GÜNGÖR στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr