Κινεζικό ρεπορτάζ για την πρώτη έξοδο της Ελλάδας από την καραντίνα (vid)

0
94

Ρεπορτάζ για την άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα φιλοξενεί το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua.

«Οι Έλληνες ξεκίνησαν σταδιακά να επιστρέφουν στην κανονικότητα τη Δευτέρα, με την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στις 23 Μαρτίου για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι πολίτες δεν χρειάζεται ποια να ενημερώνουν τις αρχές όταν επισκέπτονται φαρμακεία, σουπερμάρκετ ή πάρκα στέλνοντας μήνυμα», αναφέρει το ρεπορτάζ που συνοδεύεται με πλάνα που δείχνουν την επιστροφή της Αθήνας στην κανονικότητα.

«Κάποια καταστήματα άνοιξαν τη Δευτέρα και θα ακολουθήσουν και άλλα τις επόμενες εβδομάδες. Τα ξενοδοχεία προγραμματίζεται να ανοίξουν ξανά την 1η Ιουνίου», ενημερώνει τους Κινέζους πολίτες για την Ελλάδα το πρακτορείο.

Το βίντεο φιλοξενεί επίσης τις δηλώσεις που έκαναν κατά τη συνάντησή τους χθες Δευτέρα, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην κάμερα του κινεζικού Xinhua μιλούν επίσης στελέχη του δήμου Αθηναίων για την προετοιμασία ανοίγματος των σχολικών μονάδων και ιδιοκτήτης κομμωτηρίου για τα μέτρα που έχει λάβει για την ασφάλεια των πελατών.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr