Κικίνης-ΔΟΕ για σχολεία: Μεγάλο ζήτημα να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός με κλειστά παράθυρα

0
28

«Το μεγάλο ζήτημα είναι να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός με κλειστά παράθυρα και εκεί θα κριθεί η μάχη με τον κορωνοιό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), Θανάσης Κικίνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων.

Όπως ο ίδιος εξήγησε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί θα είναι στα σχολεία όπως προβλέπεται ενώ ανέφερε ότι ήδη έχουν ρυθμιστεί οι εφημερίες των εκπαιδευτικών και ο τρόπος επιτήρησης των μαθητών ωστόσο όπως είπε «αν θα επιλεγόταν μια εκ περιτροπής λειτουργία ώστε να μικρύνει ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα ή με λειτουργία τύπου βάρδιας κατά την διάρκεια του σχολικού χρόνου ώστε να μην γίνει τελείως πρωί –απόγευμα το σχολείο θα ήταν επίσης κάτι θεμιτό για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών στα τμήματα από την στιγμή που είναι δεδομένο ότι τα παράθυρα θα είναι κλειστά τις περισσότερες ημέρες αυτής της περιόδου λόγω κρύου.Eίναι ένα σημαντικό ζήτημα που δεν έχει εξεταστεί και θα πρέπει να εξεταστεί» . 

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να γίνεται μάθημα με μπουφάν και τα παράθυρα ανοιχτά ο ίδιος επεσήμανε πως «όταν θα έχεις μια μικρή αίθουσα που οι περισσότερες των αστικών κέντρων είναι μικρές οι αίθουσες και έχει 25 μαθητές μέσα στο τμήμα μοιράια θα πρέπει να ανοίξεις τα παράθυρο αλλιώς θα έχουμε εκκολαπτήριο μετάδοσης του ιού».

Παράλληλα, μίλησε για αναπροσαρμογή του προγράμματος δεδομένου ότι είναι φτιαγμένο σε συνεργασία με πολλά σχολεία επειδή πολλοί εκπαιδευτικοί μετακινούνται σε 2 ή και σε 3 σχολεία. 

Σχετικά με το αν είναι έτοιμοι να ανοίξουν ο ίδιος σχολίασε «Θα ήμασταν έτοιμοι αν μας έδιναν όλο το πακέτο των μέτρων… Πηγαίνουμε και βλέπουμε».

Παράλληλα σημείωσε πως η προσέλευση σε ζώνες είναι μια διευκόλυνση που γίνεται ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός ενώ τόνισε πως οι 2 θύρες δεν είναι απαραίτητο ότι υπαρχουν σε όλα τα σχολεία. «Στα περισσότερα δεν υπάρχουν». 

Αναφορικά με τα τεστ με την πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς σημείωσε πως είναι ένα βήμα αλλά ότι θα πρέπει να γίνει για την ελληνική οικογένεια γενικότερα και για τα παιδιά «γιατί είναι ασυμπτωματικά τα παιδιά και δεν ξέρουμε αν υπάρχει μετάδοση μέσα στο σχολείο και πρέπει να εξασφαλιστεί σε πληρότητα το προσωπικού καθαρισμού των σχολείων». 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr