Κικίλιας: Στην εξωτερική πολιτική δεν επιτρέπονται πολιτικά παιχνίδια

0
35

«Οι κ.κ. Φερχάτ και Ζεϊμπέκ θα πρέπει να απαντήσουν ξεκάθαρα αν εκπροσωπούν και διεκδικούν την ψήφο της μουσουλμανικής ή της “τουρκικής” μειονότητας» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Τουρισμού

Για το θέμα των δύο υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, αλλά και για το συγκριτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογικές αναμετρήσεις, μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ 100,3 και στον δημοσιογράφο Γιάννη Κολοκυθά.

Όπως επισήμανε, η πολιτική κατάσταση στη Ροδόπη αποτελεί ένα μείζον θέμα εθνικής σημασίας για το οποίο έγιναν προσπάθειες από πολλές κυβερνήσεις, και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει σοβαρές απαντήσεις, σίγουρα όχι με τον τρόπο με τον οποίο απαντά τις τελευταίες ημέρες. Επιπλέον, και οι κ.κ. Φερχάτ και Ζεϊμπέκ θα πρέπει να απαντήσουν ξεκάθαρα αν εκπροσωπούν και διεκδικούν την ψήφο της μουσουλμανικής ή της “τουρκικής” μειονότητας.

“Τεκμαίρεται πλέον ότι οι δυο βουλευτές είχαν συγκεκριμένη δράση και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει γνώση για τη σχέση τους με το τουρκικό προξενείο. Μπορεί να θυσιαστεί κάτι εθνικό στα πλαίσια μικροκομματικών συμφερόντων; Τα θέματα για τη Θράκη πρέπει να τα προσεγγίζουμε πολύ προσεκτικά και όταν μιλάμε για αυτά να έχουμε γνώση τι συμβαίνει, τι έχει προηγηθεί και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που ενέχουν στην περιοχή. Στην εξωτερική πολιτική δεν επιτρέπονται πολιτικά παιχνίδια” υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας. 

Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός απέδειξε στις κάλπες της 21ης Μαΐου την εμπιστοσύνη του στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως απόρροια της αξιοπιστίας που επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση σε σοβαρά θέματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες: στην οικονομία, στη μείωση φόρων και εισφορών, την αύξηση σε μισθούς και συντάξεις, την εξωτερική πολιτική, στις στρατηγικές κινήσεις που έφεραν ανάπτυξη και επενδύσεις στη χώρα, καθώς και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

“Αποδείχτηκε ότι η κοινωνία απαιτεί όχι μόνο να λέμε τι θα κάνουμε αλλά και πώς σκοπεύουμε να το πραγματοποιήσουμε. Ποιο είναι, δηλαδή, το πρόγραμμά  μας και από πού θα βρούμε τα απαραίτητα κονδύλια για την υλοποίηση του. Σε αυτό το κομμάτι έχουμε κερδίσει κατά κράτος τον ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιο λόγο; Γιατί ό,τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά το 2019, το είδαμε να υλοποιείται μετεκλογικά με μετρήσιμα αποτελέσματα ανά υπουργείο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr