Καιρίδης σε ΣΚΑΪ για Αγία Σοφία: Ποιά είναι η «υποκρισία» Ερντογάν – Τι λέει για στάση Τραμπ

0
90

Για την «υποκρισία» του Ερντογάν η οποία πρέπει αναδειχθεί στους δυτικούς εταίρους και την στάση του Τραμπ στην απόφαση για την Αγία Σοφία μίλησε μεταξύ άλλων στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, δεν θα κάνει βήμα πίσω ο Ερντογάν, τουλάχιστον προς το παρον. Είναι αποφασισμένος και θα προχωρήσει στις 24 Ιουλίου με όλη την θεατρικότητα που τον χαρακτηρίζει σε βάρος και των ίδιων των τούρκων διότι η οικονομία δεν πάει καλά και το κράτους δικαίου είναι σε άθλια κατάσταση. 

Ωστόσο ο κ. Καιρίδης επισημαίνει πως δουλειά μας είναι να είναι να υπογραμμίσουμε ότι απέναντί μας δεν έχουμε μόνο ένα πρόβλημα για την Ελλάδα αλλά ένα διεθνές, έναν ταραξία για να το καταλάβουν οι δυτικοί εταίροι και σύμμαχοί μας, ενώ σημειώνει πως το πρόβλημα έγκειται στην απουσία της Αμερικής. 

Παράλληλα , τονίζει πως πρέπει να αναδειχθεί και η υποκρισία του Ερντογάν. Όπως εξηγεί ο Ερντογάν έχει διαφορετική ανακοίνωση για την απόφαση στα αγγλικά όπου εκεί μιλάει για πολυπολιτισμικότητα, ανεκτικότητα, δημοκρατία κλπ ενώ στην τουρκική και στα αραβικά καλεί όλους τους μουσουλμάνους για την απελευθέρωση του μεγάλου τζαμιού.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως έχουμε τις αντιδράσεις από συγκεκριμένες κυβερνήσεις, θα έχουμε το συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ και το κογκρέσο στις ΗΠΑ ενώ ο ίδιος σχολιάζει εκκωφαντική την σιωπή του αμερικανού προέδρου που επιβεβαιώνει την περίεργη-ιδιαίτερη σχέση του με τον Ερντογάν. 

Δείτε αναλυτικότερα τι αναφέρει:

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr