Κεραμέως: Το Δικαστήριο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

0
123

«Το Δικαστήριο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. «Πάνω από 8.000 παιδιά θα μπορέσουν να δώσουν απρόσκοπτα τη Δευτέρα εξετάσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία» επισημαίνει η υπουργός Παιδείας και ευχήθηκε καλή επιτυχία!

Υπενθυμίζεται πως κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου κατά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρες 11 πμ – 2 μμ, κατά τις οποίες είναι προγραμματισμένες εδώ και πάνω από ένα μήνα οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, και να απαγορευθεί η πραγματοποίησή της.

Η αγωγή θα εκδικάστηκε σήμερα, Σάββατο, το μεσημέρι, λόγω του κατεπείγοντος.

Το υπουργείο Παιδείας είχε αναφέρει ότι λίγες ώρες πριν την κορύφωση της προσπάθειας χιλιάδων υποψηφίων και σε μια χρονιά με ρεκόρ αιτήσεων άνω των 13.200, «είναι αδιανόητο ο συνδικαλιστικός φορέας των ίδιων των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καλεί τα μέλη του σε υπονόμευση της διαδικασίας των εξετάσεων, αδιαφορώντας πλήρως για τον κόπο, την προσπάθεια και την ψυχική υγεία των παιδιών».

Το υπουργείο Παιδείας κατήγγειλλε ότι η ΟΛΜΕ προβαίνει σε αυτή την πρωτοφανή κίνηση που υπονομεύει ευθέως χιλιάδες μαθητές – υποψηφίους, χωρίς να προηγηθεί η τετραήμερη προθεσμία γνωστοποίησης, χωρίς να διατεθεί προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας και προσωπικού ασφαλείας, χωρίς να τηρηθεί η υποχρέωση δημοσίου διαλόγου του Ν 4808/2021.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι πρακτικές αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο των εκπαιδευτικών, που έχουν αποδείξει ότι σέβονται τον παιδαγωγικό τους ρόλο και την προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr