Καινοτόμες τεχνολογίες στην πόλη των Σερρών: Έξυπνα υδρόμετρα

0
96

Με την υλοποίηση της δράσης έξυπνα υδρόμετρα ο Δήμος Σερρών υιοθετεί τη χρήση νέων καινοτόμων τεχνολογιών, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και διασφαλίζοντας την ακριβή μέτρηση της κατανάλωσης του νερού.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε η σύμβαση για την χρηματοδότηση της ΔΕΥΑΣ με 230.000 ευρώ μέσω του Τοπικού Προγράμματος Leader για την πιλοτική εγκατάσταση 435 «έξυπνων» υδρομέτρων στις τοπικές κοινότητες Μητρουσίου, Ξηροτόπου και Κωνσταντινάτου του Δήμου Σερρών. Η χρηματοδότηση της εν λόγω δράσης ανέρχεται στο 100%, που σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός της δημοτικής επιχείρησης δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο.

Θα αντικατασταθούν παλαιάς τεχνολογίας υδρόμετρα με νέα ηλεκτρονικά που έχουν τη δυνατότητα μέτρησης από απόσταση. Με την εν λόγω δράση επιδιώκεται η μείωση του μη ανταποδοτικού νερού και η καταγραφή των πραγματικών ποσοτήτων που καταναλώνονται.

Τα νέα ηλεκτρονικά υδρόμετρα προσφέρουν τη δυνατότητα μέτρησης από απόσταση (AMR) και συμβάλλουν καθοριστικά στον περιορισμό των διαρροών. Η τοποθέτησή τους θα γίνε σε ειδικά φρεάτια στις μονοκατοικίες των τριών
κοινοτήτων .

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρίας Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ). Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του Δημάρχου Σερρών
Αλέξανδρου Χρυσάφη (φωτογραφία), από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο και τον Πρόεδρο του Τοπικού Προγράμματος Leader Παναγιώτη Σπυρόπουλο, παρόντος και του Αντιδημάρχου Σερρών Γεωργίου Νυχτοπάτη.

Το νέο σύστημα διαθέτει μια σειρά ιδιαίτερα χρήσιμων λειτουργιών όπως:

•  Καθορισμός των ορίων συναγερμού (διαρροής, αντίστροφης παροχής,
αυξημένης κατανάλωσης, σταματημένου μετρητή κλπ)
•  Καθορισμός των ημερομηνιών χρέωσης ή τιμολόγησης
•  Ανάλυση στατιστικών κατανάλωσης
•  Γραφικές παραστάσεις και παρακολούθηση των ενδείξεων
•  Καθορισμός επιπέδων πρόσβασης στα δεδομένα των φορητών υπολογιστών (Καταγραφέας, Χειριστής, Διαχειριστής)

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr