Κατσανιώτης στον ΣΚΑΪ 100.3: 74 Έλληνες έχουν ζητήσει να απομακρυνθούν από το Σουδάν

0
34

Πρόσθεσε ότι “η επιχείρηση απομάκρυνσης αυτών των ανθρώπων θα γίνει όταν υπάρχει ασφάλεια και ασφαλής δίοδος”.

Εβδομήντα τέσσερις είναι μέχρι στιγμής οι Έλληνες στο Σουδάν που έχουν έρθει σε επικοινωνία με τις προξενικές αρχές της χώρας μας και ζήτησαν να απομακρυνθούν, όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3 ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Πρόσθεσε ότι “η επιχείρηση απομάκρυνσης αυτών των ανθρώπων θα γίνει όταν υπάρχει ασφάλεια και ασφαλής δίοδος“.

Επεσήμανε πάντως ότι “αυτό δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί αλλά είναι και πράγμα που δεν ανακοινώνονται“.

Ο κος Κατσανιώτης ανέφερε ότι η όλη επιχείρηση απομάκρυνσης δεν θα αφορά μόνο Έλληνες, θα γίνει συντεταγμένα με ένα ευρωπαϊκό σχέδιο, υπό τον συντονισμό της Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Συζητήσαμε για την κατάσταση στο Σουδάν. Επισήμανα το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στη χώρα, στο πλαίσιο και της παρουσίας της ελληνικής ομογένειας και της ανάγκης παροχής αρωγής προς αυτήν» αναφέρει ο Ν. Δένδιας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπό το φως των ανωτέρω, συζητήθηκαν επίσης, η πιθανή συνεργασία σε ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων ομογενών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, η ανάγκη άμεσης ανακωχής, η τήρηση αρχής μη ανάμειξης τρίτων στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr