Κατεχόμενα: Πολιτική κρίση για τα Βαρώσια: Ηχηρή αποχώρηση από την “κυβέρνηση” Τατάρ

0
178

Αποσύρεται από την ψευδοκυβέρνηση του Ερσίν Τατάρ το κόμμα του Λαού, μετά την ανακοίνωση Τατάρ – Ερντογάν για άνοιγμα του παραλιακού δρόμου των Βαρωσίων. Ο Τατάρ είπε ότι δεν είναι σωστή η απόφαση αποχώρησης από την «κυβερνητική» συμμαχία αλλά θα ακολουθηθεί η συνταγματική διαδικασία.

Ο λόγος αποχώρησης είναι ο Τατάρ, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Γιενάλ Σενίν μετά την συνεδρία της κεντρικής επιτροπής στην παρουσία του ιδρυτή και τέως προέδρου του κόμματος αλλά και υποψήφιου «προέδρου», Κουντρέτ Οζερσάι, όπου πλειοψηφικά αποφασίστηκε η αποχώρηση από την «συγκυβέρνηση» μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις μέσω της Άγκυρας για το Βαρώσι.

Κόμμα Λαού: Δεν είναι μονοκομματική η “κυβέρνηση”

Ο Κουντρέτ Οζερσάι είχε προϊδεάσει με μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook για τις ανακοινώσεις Τατάρ – Ερντογάν μέσω Άγκυρας, ενώ εκτάκτως συγκλήθηκε η αντίστοιχη κεντρική επιτροπή του κόμματος του Λαού, το οποίο ίδρυσε ο κ. Οζερσάι αλλά αποχώρησε για να κατέλθει υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές», όπως εξηγεί το Sigmalive.

Ο Ερσίν Τατάρ δεν έλαβε καθόλου υπόψη την συμμαχία και έκανε προεκλογικό αντικείμενο το Βαρώσι, ανάφερε σε δηλώσεις το στο κανάλι Genc tv μετά την απόφαση για αποχώρηση από την «κυβέρνηση» ο Κουντρέτ Οζερσάι. Ο Τατάρ πήγε στην Άγκυρα χωρίς να το πει σε κανέναν, ανάφερε ο κ. Οζερσάι προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις που έγιναν οι οποίες δεν ξεκαθαρίζουν τί θα γίνει με το Βαρώσι, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Επανέλαβε αυτό που είχε αναρτήσει και προηγουμένως, ότι δεν υπάρχει μια μονοκομματική «κυβέρνηση» αλλά μια συμμαχία, η οποία δεν ενημερώθηκε και δεν ρωτήθηκε. Ένας υποψήφιος «πρόεδρος» πώς δεν υπολογίζει την «κυβέρνηση», θεωρεί ότι ο εταίρος του δεν έχει βούληση, δεν έχει βούληση ο τ/κ «λαός», διερωτήθηκε ο κ. Οζερσάι. Ένας «ΥΠΕΞ» να μην φαίνεται πουθενά, να μην υπάρχει στο πρωτόκολλο, αυτό μας αρμόζει, διερωτήθηκε επίσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «υπουργικό συμβούλιο» έχει πάρει αποφάσεις για το Βαρώσι που αφορά, μεταξύ άλλων, ότι τα όποια βήματα, πέραν των εργασιών καταγραφής, θα γίνουν μετά τις «εκλογές».

Ο Τατάρ εκμεταλλεύτηκε το θέμα αυτό 3 μέρες πριν τις «εκλογές», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΚΛ, Γενάλ Σενίν ανέφερε μετά την συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του κόμματος ότι ο λόγος αποχώρησης από την «κυβέρνηση» είναι ότι δεν δόθηκε καμία πληροφόρηση στον «υπεξ» για το τί επρόκειτο να διαμειφθεί στην Άγκυρα. Το ΚΛ, πρόσθεσε, δεν έχει ενστάσεις να γίνει πολιτική ζώνη το κλειστό Βαρώσι (ΣΣ: αποκρατικοποιηθεί) όμως δεν μπορεί να σιωπήσει μπροστά στα όσα γίνονται ενώπιον της κοινωνίας και τραυμάτισαν την συνείδησή της.

Τατάρ: Θα ακολουθηθεί αυτό που λέει το “Σύνταγμα”

Ο Ερσίν Τατάρ επιστρέφοντας από την Άγκυρα δήλωσε ότι δεν είναι σωστό από πλευράς συμφέροντος της «χώρας» το να αποχωρήσει από την «κυβέρνηση» το ΚΛ, αλλά θα ακολουθηθεί αυτό που λέει το «σύνταγμα» όσον αφορά την διαδικασία. Το ΚΕΕ, είπε, θα συνεχίσει να ηγείται της «κυβέρνησης» και την Κυριακή θα γίνουν οι «προεδρικές εκλογές» που θα οδηγήσουν την «χώρα» σε ένα λαμπρό μέλλον, όπως είπε.

‘Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο επικεφαλής της «κυβέρνησης», δηλαδή ο Ερσίν Τατάρ θα πρέπει να υποβάλλει στον «πρόεδρο», δηλαδή στον Μουσταφά Ακκιντζί, την παραίτηση της «κυβέρνησης» και είτε θα προχωρήσουν σε «μεταβατική κυβέρνηση» μέσω της «βουλής» μέχρι να γίνουν «βουλευτικές εκλογές», είτε σε πρόωρες «βουλευτικές εκλογές». 

Πηγή: skai.gr, sigmalive

Πηγή: skai.gr