Καναδάς: Το Χονγκ Κονγκ στο επίκεντρο των συζητήσεων της ομάδας Five Eyes

0
67

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας διαχείρισης πληροφορικών ασφάλειας Five Eyes συζήτησαν την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη, όπως δήλωσε ένας καναδός κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να πει περισσότερα. Στην αναφερόμενη ομάδα χωρών συμμετέχουν ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Φρανσουά-Φίλιπ Σαμπάν, έγραψε στο Twitter την Τετάρτη ότι συζήτησε με τους ομολόγους του από τις άλλες χώρες πολλά θέματα σχετικά με τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Το Πεκίνο επέβαλε μια νέα νομοθεσία για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ την περασμένη εβδομάδα, παρά τις διαμαρτυρίες από κατοίκους του νησιού και των δυτικών εθνών, θέτοντας την πιο ελεύθερη πόλη της Κίνας και έναν σημαντικό οικονομικό κόμβο σε πιο αυταρχικό δρόμο.

Έκτοτε ο Καναδάς ανέστειλε τη συνθήκη έκδοσής του με το Χονγκ Κονγκ και είπε ότι θα μπορούσε να ενισχύσει τη μετανάστευση από την πρώην βρετανική αποικία.
 

Πηγή: Reuters

Πηγή: skai.gr