Καναδάς: Αγρότες με jet ski σώζουν αγελάδες από πλημμύρες στη Βρετανική Κολομβία

0
130

Αγρότες με μηχανοκίνητα σκάφη, κανό, λέμβους και τζετ σκι έσπευσαν να μετακινήσουν δεκάδες παγιδευμένες αγελάδες από τα παγωμένα νερά καθώς οι πλημμύρες έπληξαν την καναδική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας.

Μετά από βροχή ενός μήνα σε δύο ημέρες, προκλήθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες.

Κατολισθήσεις λάσπης έπληξαν πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη την επαρχία.

Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο ήταν το Άμποτσφορντ, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις ως προς το μέγεθος της γης, με περίπου τις μισές φάρμες.

Αγρότες και κάτοικοι προσπάθησαν να σώσουν τα βοοειδή καθώς το νερό ανέβηκε γρήγορα πάνω από τα κεφάλια των ζώων, χρησιμοποιώντας ακόμη και ένα hovercraft.

Διακινδύνευσαν τις ζωές τους για να σώσουν τα ζώα μετά την εντολή εκκένωσης λόγω του φόβου ότι ένα αντλιοστάσιο νερού θα μπορούσε  να πλημμυρίσει την περιοχή.

Δεκάδες άνθρωποι χρησιμοποίησαν μικρά μηχανοκίνητα σκάφη για να παροτρύνουν τα τρομαγμένα βοοειδή να κολυμπήσουν και στη συνέχεια τα φόρτωσαν σε μεγαλύτερα ρυμουλκούμενα.

Πολλά από τα αγροκτήματα βρίσκονται στο λιβάδι Sumas, που δημιουργήθηκε από την αποστράγγιση μιας λίμνης πριν από σχεδόν έναν αιώνα, και το οποίο πλημμύρισε πολύ όταν ο ποταμός Sumas εισέβαλε στις όχθες του τη νύχτα.

Οι πλημμύρες παγίδευσαν εκατοντάδες αυτοκινητιστές και έκοψαν την πρόσβαση στο μεγαλύτερο λιμάνι του Καναδά και σε όλους τους αυτοκινητόδρομους του Μετρό Βανκούβερ με την υπόλοιπη χώρα.

Πηγή: CNN

Πηγή: skai.gr