«Καμίνι» η χώρα: Οι 5 περιοχές με την υψηλότερη θερμοκρασία -Δείτε live μέσω δορυφόρου τον καύσωνα

0
143

«Καμίνι» είναι όλη η χώρα, καθώς η κορύφωση του καύσωνα έχει εκτοξεύσει το θερμόμετρο στις περισσότερες περιοχές. 

Στη Θεσσαλία οι υψηλότερες θερμοκρασίες μέχρι στιγμής έχουν φτάσει ακόμη και τους 44,5 βαθμούς, ενώ σε 22 περιοχές της Αττικής η θερμοκρασία είναι πάνω από τους 39 βαθμούς.

Στο top 5 των περιοχών με τις υψηλότερες θερμοκρασίες είναι το Κιλελέρ, ο Ορχομενός, το Κιλκίς, η Λειβαδιά και η Κάτω Τιθορέα.

https://www.skaikairos.gr/

Από σήμερα, Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν Β 4 με 5 μποφόρ και στα Α 6 μποφόρ, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική οι θερμοκρασίες, ακόμη και σε περιοχές των βορείων προαστίων, όπως η Κηφισιά και η Εκάλη φτάνουν τους 40 βαθμούς, ενώ οι υψηλότερες τιμές (41 βαθμοί) καταγράφονται σε Σαλαμίνα και Αίγινα.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό στο skaikairos.gr

Ο πιο θερμός Ιούλιος της 10ετίας

Ο Ιούλιος του 2021 υπήρξε ο θερμότερος Ιούλιος της δεκαετίας για τα νησιά του Αιγαίου, ενώ ήταν επίσης ο δεύτερος πιο θερμός για τα ηπειρωτικά της χώρας.

Σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν φέτος τιμές θερμοκρασίας πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 για τον μήνα Ιούλιο. Τα διαστήματα με θερμοκρασία ελαφρώς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές ήσαν σύντομα, μεταξύ 3-5 και 18-25 Ιουλίου, ενώ δύο κύματα καύσωνα χαρακτήρισαν το υπόλοιπο του μήνα (κυρίως τις δύο πρώτες και τις πέντε τελευταίες ημέρες).

Στα νησιά του Αν. Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα ήταν ο πιο θερμός Ιούλιος της δεκαετίας, θερμότερος κατά 0,1 βαθμό Κελσίου από τον ακραίο αντίστοιχο μήνα του 2018. Στα ηπειρωτικά τμήματα και στην Κρήτη, ο φετινός Ιούλιος ήταν περίπου ένα βαθμό πιο ψυχρός από τον εξαιρετικά θερμό Ιούλιο του 2012.

Ειδικότερα, στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφηκε μέση τιμή μεγίστων θερμοκρασιών 33 βαθμοί, στη Δυτική Ελλάδα και στα Επτάνησα 33,8°C, στη Θεσσαλία 34,5°C, στη Στερεά Ελλάδα 34,0°C, στην Πελοπόννησο 34,2°C, στην Κρήτη 32,4°C και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου 31,7°C.

Οι τελευταίες ημέρες του μήνα χαρακτηρίστηκαν από ακραία υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καύσωνα που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με έως και οκτώ βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Live μέσω δορυφόρου ο καύσωνας στην Ελλάδα

Ρεκόρ 10ετίας στη ζήτηση για ρεύμα

Ο καύσωνας, την ίδια ώρα, έχει εκτοξεύσει σε επίπεδα – ρεκόρ δεκαετίας τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η αιχμή της κατανάλωσης αναμένεται να κυμανθεί απόψε στα 9.500 μεγαβάτ, όπως τονίστηκε νωρίτερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον πρωθυπουργό να απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές για περιορισμό της κατανάλωσης στο μέτρο του δυνατού. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr