«Καμία αμφιβολία» ότι έχει συντελεστεί εισβολή στην Ουκρανία, λέει το Λονδίνο, αλλά όχι «πλήρους κλίμακας»

0
51

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης πολιτικών συντακτών πως το Λονδίνο δεν έχει «καμία αμφιβολία» ότι έχει συντελεστεί εισβολή» της Ρωσίας επί ουκρανικού εδάφους.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι πρόκειται για «ανανέωση εισβολής» και ότι ακόμα δεν έχει γίνει η «πλήρους κλίμακας» εισβολή για την οποία προειδοποίησε το πρωί ο Μπόρις Τζόνσον. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως οι εξελίξεις της νύχτας θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι «προάγγελος» αυτής της πλήρους εισβολής.

Είπε δε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να εξετάζει κατά πόσο υπάρχουν τρόποι να μεταπειστεί ο Πρόεδρος Πούτιν.

Η Ντάουνινγκ Στριτ χαιρέτισε, εξάλλου, τη γερμανική απόφαση για πάγωμα της λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 2. «Είναι κάτι που έχουμε πει σε συζητήσεις και δημοσίως, το να εξαρτόμαστε από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν είναι προς όφελος της Ευρώπης», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος.

Εν τω μεταξύ, λίγη ώρα πριν από την αναγγελία των βρετανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τον Πρωθυπουργό Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο κλήθηκε στο Foreign Office.

Όπως είπε η Υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, ζητήθηκαν εξηγήσεις για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της κυριαρχίας της Ουκρανίας με την απόφαση αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των επαρχιών του Ντονμπάς.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr