Κάιρο: Σύγκλιση με ΗΠΑ σε διεθνή ζητήματα στην επικοινωνία Μπλίνκεν – Σούκρι – Στο τραπέζι και η Λιβύη

0
34

Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την, Τρίτη, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ανέφερε ότι σε αυτή την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργών από τότε που ο Μπλίνκεν διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, οι συζητήσεις των δύο αξιωματούχων «αντανακλούν τη σύγκλιση των απόψεών τους και των χωρών τους σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, συζητώντας μεταξύ άλλων τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, την Παλαιστίνη, καθώς και τις προσπάθειες που οι δύο χώρες καταβάλλουν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών τόνισαν την ιστορική συνεργασία μεταξύ της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών, που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, το κοινό συμφέρον και την ανάπτυξη των διμερών πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι δύο κορυφαίοι διπλωμάτες συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τον συντονισμό και τις διαβουλεύσεις τους την επόμενη περίοδο σχετικά με όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τη δήλωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών προσέθεσε ότι οι Σούκρι και Μπλίνκεν υπογράμμισαν επίσης τις προσπάθειες των χωρών τους στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr