Καίγεται τεράστια χωματερή στην Ινδία – Πνιγμένοι σε τοξικό νέφος οι κάτοικοι (Δείτε βίντεο)

0
9

Οι αρχές συμβούλεψαν τους περισσότερους από 600.000 κατοίκους της πόλης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους ή να φορούν μάσκες προσώπου N95 σε περίπτωση που χρειαστεί να βγουν έξω

Οι πυροσβέστες στην πόλη Κότσι της νότιας Ινδίας κατέβαλαν την Τρίτη τεράστια προσπάθεια για να ελέγξουν την εξάπλωση των τοξικών αναθυμιάσεων, μετά από πυρκαγιά σε χωματερή που ξέσπασε πριν από πέντε ημέρες, καλύπτοντας την περιοχή με πυκνή ομίχλη και πνίγοντας τους κατοίκους.

Η τεράστια χωματερή Brahmapuram στην πολιτεία Κεράλα είναι το πιο πρόσφατο περιστατικό πυρκαγιάς σε «βουνό σκουπιδιών» της χώρας, προκαλώντας επικίνδυνες εκπομπές θερμότητας και μεθανίου και ενισχύοντας τις ήδη αυξανόμενες κλιματικές προκλήσεις της Ινδίας.
 

Οι αρχές συμβούλεψαν τους περισσότερους από 600.000 κατοίκους της πόλης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους ή να φορούν μάσκες προσώπου N95 σε περίπτωση που χρειαστεί να βγουν έξω. Επιπλέον τα σχολεία αναγκάστηκαν να κλείσουν τη Δευτέρα ως αποτέλεσμα της ρύπανσης, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.
 

Η φωτιά ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Κεράλα. Η αιτία δεν έχει εξακριβωθεί, αλλά οι πυρκαγιές σε χώρους υγειονομικής ταφής μπορεί να προκληθούν από εύφλεκτα αέρια που αναδύονται από τα σκουπίδια. 

Ενώ η φωτιά έχει κατασβηστεί σε μεγάλο βαθμό, ένα πυκνό σύννεφο καπνού και αερίου μεθανίου συνεχίζει να καλύπτει την περιοχή, μειώνοντας την ορατότητα και την ποιότητα του αέρα της πόλης, ενώ εκπέμπει έντονη μυρωδιά.
 

Κάποιοι πυροσβέστες είχαν λιποθυμήσει από τις αναθυμιάσεις, ανέφερε η πυροσβεστική.

Το ανώτατο δικαστήριο της Κεράλα δήλωσε ότι θα εξετάσει την υπόθεση την Τρίτη.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr