Καφούνης: Να συμπεριληφθούν οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές στις 36-72 δόσεις

0
20

Επιστολή στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη, έστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις με τις συσσωρευμένες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, τις απολεσθείσες ρυθμίσεις, τις δυσχερείς διαδικασίες διαβίβασης των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΚΕΑΟ. Στην επιστολή κατέθεσε προτάσεις προκειμένου, όσο δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Μεταξύ άλλων, κύριο αίτημα είναι να συμπεριληφθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές στη νέα ρύθμιση των 36-72 δόσεων και όχι μόνο οι οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεκριμένα προτείνει:

1 Να συμπεριληφθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (ακόμα και αυτές των 12/24 δόσεων που έχουν απωλεσθεί) στη νέα ρύθμιση των 36-72 δόσεων και όχι μόνο οι οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

2 Να επισπευστεί η ορθή μεταβίβαση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΚΕΑΟ, για να μπορούν να ρυθμιστούν συνολικά οι οφειλές.

3 Να απλουστευθούν οι διαδικασίες και να αποκατασταθεί η επικοινωνία με το ΚΕΑΟ που παραμένει δυσχερής.

4 Να παραταθεί η ημερομηνία οριστικοποίησης της ρύθμισης, τουλάχιστον για ένα τρίμηνο για όσους εκκρεμούν αιτήσεις εκκαθάρισης εισφορών προς ενημέρωση του ΚΕΑΟ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr