«Καμπάνα» Ρωσίας σε Νορβηγία για αρνητικές επιπτώσεις μετά την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη

0
74

Η Ρωσία αντέδρασε σήμερα έντονα μετά την απόφαση της Νορβηγίας να απελάσει Ρώσο διπλωμάτη μετά την σύλληψη Νορβηγού πολίτη που, σύμφωνα με τις νορβηγικές αρχές, διενεργούσε κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας και είχε επαφές με τον εν λόγω Ρώσο διπλωμάτη ο οποίος ήταν αξιωματικός των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή), Κονσταντίν Κόσατσεφ, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο TASS ότι οι ενέργειες της νορβηγικής κυβέρνησης που αφορούν την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις Νορβηγίας Ρωσίας επισημαίνοντας ότι η ρωσική πλευρά θα τηρήσει την αρχή της αμοιβαιότητας.

Νωρίτερα η ρωσική πρεσβεία στην Νορβηγία εξέφρασε την διαμαρτυρία της στην νορβηγική κυβέρνηση για την σύντομη κράτηση και έρευνα σε βάρος του Ρώσου διπλωμάτη.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να απελάσει έναν Ρώσο διπλωμάτη μετά τη σύλληψη πριν από μερικές ημέρες στο Όσλο ενός Νορβηγού που ήταν ύποπτος για τη διενέργεια κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας.

Προχθές Δευτέρα οι νορβηγικές υπηρεσίες πληροφοριών αποκάλυψαν ότι δύο ημέρες νωρίτερα είχαν συλλάβει έναν Νορβηγό που ήταν ύποπτος και ότι παρέδιδε ευαίσθητες πληροφορίες σε έναν αξιωματικό των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr