Ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο – Δείτε live

0
335

Λίγο μετά τις 18:00 ξεκίνησε η ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο, μία ημέρα μετά τη σημαντική συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. 

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα έχουν σημαντική θέση και έκταση κατά την ομιλία του, ενώ θα δώσει έμφαση και στη στρατιωτική, ενεργειακή και οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, όπως αυτές αποτυπώθηκαν με την πρόσφατη ψήφιση επέκτασης της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας.

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού από το Κογκρέσο: 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισήλθε στην αίθουσα λίγο μετά τις 18:00, μέσα σε χειροκροτήματα και επευφημίες από τους Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές.

 Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αξίες της Δημοκρατίας, η οποία γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα, από μία μικρή κοινότητα Ελλήνων που τόλμησε να εμπιστευτεί ίσα πολιτικά δικαιώματα σε όλους, πριν από 25 αιώνες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πέρυσι, η Ελλάδα γιόρτασε 200 χρόνια από την απελευθέρωσή της και ήταν οι Έλληνες που ενέπνευσαν την αμερικανική ελευθερία και στη συνέχεια η ίδρυση της αμερικανικής δημοκρατίας, αποτέλεσε ένα μοντέλο έμπνευσης για τους καταπιεσμένους λαούς», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε, τονίζοντας ότι οι σημερινοί Έλληνες θέλουν να αποδείξουν ότι είναι άξιοι των αγώνων που έδωσαν οι πρόγονοί τους.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέκρινε τον αγώνα της Απελευθέρωσης με όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ουκρανία, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

«Όταν βλέπουμε τους υπερασπιστές της Μαριούπολης, θυμόμαστε τους υπερασπιστές του Μεσολογγίου», τόνισε 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr