Ισόβια και στο εφετείο για την «φόνισσα του Κορωπίου»

0
80

Του Δημήτρη Δαμιανού

Ποινή ισόβιας κάθειρξης, 18 μήνων και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ επιβλήθηκε στην επονομαζόμενη “φόνισσα” του Κορωπίου, που είχε σκοτώσει την πρώην σύζυγο του συντρόφου της, με το εφετείο να επικυρώνει την πρωτόδικη απόφαση. 

Το δικαστήριο διέταξε την διαβίβαση αντιγράφων της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνηθεί εάν ο πρώην σύντροφος της κατηγορουμένης έχει διαπράξει το αδίκημα της συνέργειας δια παραλείψεως στην πράξη της 30χρόνης.

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε τα αιτήματα της κατηγορουμένης για αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας για καταδίκη της για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Παράλληλα, η εισαγγελέας επισήμανε πως «το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση οταν το σκεφτηκε. Αν είχε λαβει τετοια επιθετική τάση απο το θύμα, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να προστατεύσει το παιδί της.Δεν συντρέχει ο παράγοντας της τέλεσης του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικης ορμής.»

Νωρίτερα, η 30χρόνη ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της.

«Ήρθα εδώ να ζητήσω συγνώμη προς όλους, και τα παιδιά της συγχωρεμένης και τα δικά μου παιδιά.Τα τελευταία χρόνια από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνεοδητοποιημένη πλέον» ανέφερε προς δικαστές και ενόρκους.

Η 30χρόνη όπως και πρωτοδίκως επέμεινε στην εκδοχή του διαπληκτισμού με το θύμα.

Συγκεκριμένα για την στιγμή της ανθρωποκτονίας περιέγραψε πως «μου άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού  (η 35χρόνη) , με έβριζε, μου τράβηξε το παιδι, ήταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκα κι εγώ και της τράβηξα το παιδί να το πάρω. Ούρλιαζε ο γιος μου. Αρπαξα το παιδί, το έβαλα μέσα. Μετά δε θυμάμαι πώς πήρα το μαχαίρι και πώς τη μαχαίρωσα. Δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μου πε εμένα θα με σκοτώσεις; Πήγε να πάρει το μαχαίρι. Μετά δεν θυμάμαι, θυμάμαι το μπαμπά μου στο αστυνομικό Τμήμα».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr