Ιράν: Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται το Σάββατο στην Τεχεράνη

0
28

Επαναπροσέγγιση μεταξύ της Τεχεράνης και του Ριάντ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται το Σάββατο στο Iράν για την ενίσχυση της συμφιλίωσης που άρχισε τους τελευταίους μήνες μεταξύ της Τεχεράνης και του Ριάντ έπειτα από επτά χρόνια διακοπής των σχέσεων τους, μετέδωσαν σήμερα Πέμπτη ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σαουδάραβας υπουργός, πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν “θα συναντηθεί και θα έχει συνομιλίες με υψηλόβαθμους Ιρανούς αξιωματούχους” στην Τεχεράνη, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης Αλί Μπαχαντορί Τζαχρομί επιβεβαίωσε ότι ο Σαουδάραβας υπουργός αναμένεται την προσεχή εβδομάδα, που αρχίζει το Σάββατο, στο Ιράν και θα πάρει “μέτρα για να ανοίξει η πρεσβεία” της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη.

Επτά χρόνια μετά το κλείσιμο της πρεσβείας, η επαναλειτουργία της αναμένεται μετά την επαναλειτουργία της πρεσβείας του Ιράν στο Ριάντ, που επισημοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου κατά τη διάρκεια τελετής.

Η συμφιλίωση μεταξύ αυτών των δύο μεγάλων δυνάμεων της Μέσης Ανατολής επισφραγίστηκε στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις 10 Μαρτίου με τη διαμεσολάβηση της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr