ΗΠΑ: Το ISIS πίσω από τις αιματηρές επιθέσεις στο Αφγανιστάν

0
85

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν διέπραξε δύο επιθέσεις στο Αφγανιστάν αυτή την εβδομάδα, η πρώτη εκ των οποίων στοχοθέτησε κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Καμπούλ και η δεύτερη παρευρισκόμενους σε κηδεία στη Νανγκαρχάρ, ανέφερε χθες Πέμπτη μέσω Twitter ο αντιπρόσωπος της Ουάσινγκτον στην ειρηνευτική διαδικασία με τους Ταλιμπάν, ο Ζαλμάι Χαλιλζάντ.

«Αντί να πέσουν στην παγίδα του ΙΚΙΛ, να καθυστερήσουν την ειρήνη και να δημιουργήσουν εμπόδια, οι Αφγανοί πρέπει να ενωθούν για να συντρίψουν αυτή την απειλή και να εκμεταλλευθούν την ιστορική ευκαιρία για την ειρήνη», ανέφερε ο Χαλιλζάντ, που χρησιμοποίησε το ακρώνυμο της παλιότερης ονομασίας του ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε).

Στις δύο επιθέσεις σκοτώθηκαν πάνω από 50 άνθρωποι. Στα θύματα της επίθεσης στη μαιευτική κλινική της ανθρωπιστικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν συγκαταλέγονταν έγκυες, νέες μητέρες και νεογέννητα. Στην επίθεση βομβιστή-καμικάζι που ανατινάχθηκε εν μέσω πλήθους που παρευρισκόταν σε κηδεία συγκαταλεγόταν τοπικός πολιτικός. Κατά τον Χαλιλζάντ, το ΙΚ έχει «δείξει» πως «προτιμά» να επιδίδεται σε «αυτού του τύπου τις φρικιαστικές επιθέσεις εναντίον αμάχων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr