ΗΠΑ: Συνελήφθη στο Καπιτώλιο, 80χρονος που έφερε 3 όπλα στο αυτοκίνητο του

0
74

Σύμφωνα με την αστυνομία του Καπιτωλίου, ο Τόνι Πέιν, κάτοικος Τάνελ Χιλ, στην πολιτεία Τζόρτζια, συνελήφθη και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του διότι έφερε όπλα στον χώρο της έδρας του Κογκρέσου. Άλλοι δύο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, άνδρας και γυναίκα, προσήχθησαν, αλλά δεν συνελήφθησαν.

Ογδοντάρης που είχε σταθμεύσει παράνομα στον χώρο του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον και είπε πως είχε πάει εκεί για να παραδώσει έγγραφα στο Ανώτατο Δικαστήριο συνελήφθη χθες Τετάρτη, καθώς στο όχημά του βρέθηκαν τρία όπλα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Ο Τόνι Πέιν, κάτοικος Τάνελ Χιλ, στην πολιτεία Τζόρτζια, συνελήφθη και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του διότι έφερε όπλα στον χώρο της έδρας του Κογκρέσου, εξήγησε η αστυνομία του Καπιτωλίου (USCP) με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε. Άλλοι δύο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, άνδρας και γυναίκα, προσήχθησαν, αλλά δεν συνελήφθησαν.

Μέλη της USCP εντόπισαν το λευκό βαν του κ. Πέιν σταθμευμένο παράνομα κοντά στο κτίριο όπου εδρεύει το Ανώτατο Δικαστήριο περί τις 15:45. Όταν προσέγγισαν, οι τρεις επιβαίνοντες διαβεβαίωσαν τους αστυνομικούς πως βρίσκονταν εκεί για να παραδώσουν έγγραφα στον κορυφαίο αμερικανικό δικαστικό θεσμό.

Ο κ. Πέιν ενημέρωσε τους αστυνομικούς πως μέσα στο όχημα βρίσκονταν όπλα. Στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν δύο πιστόλια, καραμπίνα, πυρομαχικά, δοχεία και άλλα αντικείμενα, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η USCP λέει πως κάθε χρόνο συλλαμβάνει δεκάδες ανθρώπους διότι φέρουν όπλα στον χώρο του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr