ΗΠΑ: Συνελήφθη σε αεροδρόμιο άνδρας με εκρηκτικό μηχανισμό στην αποσκευή του

0
15

Ο μηχανισμός εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια συνηθισμένου ελέγχου αποσκευών. Η βαλίτσα περιείχε μία συσκευασία με βουτάνιο, αέριο που χρησιμοποιείται κυρίως ως καύσιμο, αναπτήρα, καθώς και σωλήνα με κατάλοιπα λευκής σκόνης.

Συνελήφθη σε αεροδρόμιο, στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, ένας άνδρας που έφερε εκρηκτικό μηχανισμό σε αποσκευή του. Την ανακοίνωση έκαναν οι αμερικανικές αρχές.

«Ο μηχανισμός εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια συνηθισμένου ελέγχου αποσκευών» τη Δευτέρα, στο αεροδρόμιο Lehigh Valley International, στις ανατολικές ΗΠΑ, εξήγησε η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια των μεταφορών (TSA) σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, «η βαλίτσα ενεργοποίησε συναγερμό όταν εισήλθε στη συσκευή ελέγχου αποσκευών», ωθώντας πράκτορα της TSA να ελέγξει το περιεχόμενο.

Αφού περιεργάστηκε κυλινδρικό αντικείμενο μέσα στη βαλίτσα, η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) συμπέρανε πως επρόκειτο πράγματι για ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό, που περιείχε σκόνη όμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυροτεχνημάτων, σύμφωνα με αναφορά του FBI, που περιήλθε σε γνώση του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios.

Η βαλίτσα περιείχε επίσης συσκευασία με βουτάνιο, αέριο που χρησιμοποιείται κυρίως ως καύσιμο, αναπτήρα, καθώς και σωλήνα με κατάλοιπα λευκής σκόνης, διευκρίνισε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας.

Ο ύποπτος, που κατονομάστηκε ως Μαρκ Μάφλι από την αστυνομία, επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πτήση για το Ορλάντο (Φλόριντα).

Ο κ. Μάφλι έφυγε από το αεροδρόμιο τη Δευτέρα, μόλις άκουσε αναγγελία του συστήματος ειδοποιήσεων που τον καλούσε να προσέλθει στο γραφείο ασφαλείας. Συνελήφθη από την αστυνομία μερικές ώρες αργότερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr