ΗΠΑ: Στο δικαστήριο ο οικονόμος του Ντόναλντ Τραμπ για τα απόρρητα έγγραφα – Δηλώνει αθώος

0
26

Ο Walt Nauta κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό την παρεμπόδιση της δικαιοσύνης εν μέσω της έρευνας που διεξαγόταν για τον Ντόναλντ Τραμπ για τα έγγραφα που βρέθηκαν στο  – Νέο υλικό τον δείχνει να κουβαλάει κούτες

Ο βοηθός – οικονόμος του Ντόναλντ Τραμπ Walt Nauta επέστρεψε στο δικαστήριο του Μαϊάμι σήμερα Πέμπτη, εβδομάδες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες για εσκεμμένη κατοχή εγγράφων εθνικής ασφάλειας. 

Ο Walt Nauta κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό την παρεμπόδιση της δικαιοσύνης εν μέσω της έρευνας που διεξαγόταν για τον Ντόναλντ Τραμπ για τα έγγραφα που βρέθηκαν στο κτήμα Μαρ- α- Λάγκο. Ωστόσο, ο Nauta δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Τραμπ

Δεκάδες μάρτυρες έχουν καταθέσει και οι ομοσπονδιακοί έλαβαν φωτογραφίες και βίντεο παρακολούθησης μέσα από το Μαρ- α- Λάγκο για να ενισχύσουν την υπόθεση. Σύμφωνα λοιπόν, με το νέο υλικό που αποκαλύφθηκε όπως αναφέρει η Daily Mail, προσδιόριζε ένα άτομο ως «Μάρτυρα 5», που πιστεύεται ότι ήταν η Nauta, ο οποίος φέρεται να μετακινούσε κούτες που πιστεύεται ότι περιείχαν απόρρητο υλικό γύρω από το κτήμα του προέδρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πλάνα από κάμερα φαίνεται ο μάρτυρας να μεταφέρει κούτες μέσα και έξω από την αποθήκη λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η έρευνα του FBI στο εξοχικό του Τραμπ στο Μαρ- α- Λάγκο τον Ιούνιο του 2022. 

Ο Nauta κάθισε στο ίδιο εδώλιο με τον πρώην πρόεδρο στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του Τραμπ τον Ιούνιο στο Μαϊάμι.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr