ΗΠΑ: Στην δημοσιότητα βίντεο του 2019 με άντρα να συλλαμβάνεται και να πεθαίνει

0
101

Νέο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα της Οκλαχόμα μετά από αίτημα του Black Lives Matter, το οποίο δείχνει πως τον Μάιο του 2019, ο Ντέρικ Έλιοτ Σκοτ, 42 ετών, λεει ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει πριν πεθάνει στη διάρκεια της σύλληψής του από την αστυνομία. Μια περίπτωση που παρουσιάζει ομοιότητες με τον τρόπο θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ. 

Ειδικότερα στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί να κυνηγούν και να συλλαμβάνουν τον 42χρονο Ντέρικ Σκοτ, ο ένας από αυτούς μάλιστα βρίσκεται από πάνω του ενώ εκείνος του λέει δεν μπορεί να αναπνεύσει.  «Δεν με νοιάζει», ακούγεται να του απαντά ένας από αυτούς.

Λίγο αργότερα χάνει τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια καλούνται παραϊατρικοί και μεταφέρεται σε φορείο σε κοντινό νοσοκομείο, όπου αφήνει την τελευταία του πνοή.

Ο κ. Scott, ο οποίος είχε πάνω του ένα πιστόλι τη στιγμή της σύλληψης, ταίριαζε με την περιγραφή ενός υπόπτου που είχαν καταγγείλει νωρίτερα.  

Το βίντεο του συμβάντος τον δείχνει να τρέχει καθώς πλησιάζουν οι αστυνομικοί, προτού κάποιος τον πιάσει.

Στη συνέχεια προσπαθούν να του βάλουν χειροπέδες καθώς παραπονιέται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Σύμφωνα με την νεκροψία, η πιθανή αιτία θανάτου είναι o πνευμοθώρακας ενώ αναφέρονται επίσης άλλοι «σημαντικοί» παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατό του, μεταξύ άλλων πρόσφατη χρήση μεθαμφεταμίνης, άσθμα, εμφύσημα και καρδιακές παθήσεις. 

Ο εισαγγελέας της κομητείας της Οκλαχόμα David Prater απάλλαξε όλους τους εμπλεκόμενους πέρυσι αφού έλαβε αντίγραφο της έκθεσης αυτοψίας.

«Αυτός ο τύπος έτρεχε από την αστυνομία. Είχε 90% απόφραξη στην κύρια καρδιακή αρτηρία», είπε ο κ. Prater στο The Associated Press.

«Αυτοί (οι αστυνομικοί) δεν έκαναν κάτι  λάθος».

Πηγή: standard.co.uk

Πηγή: skai.gr