ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν κόβει το… TikTok στα στελέχη του

0
86

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Tζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στο προσωπικό του να διαγράψουν το TikTok -την κινεζική εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης- από τα κινητά τηλέφωνά τους λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο. 

Ο Νταν Ρίμους, γενικός σύμβουλος των υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία, τονίζει στα στελέχη σε ένα e-mail ότι θα πρέπει «να αποφεύγουν να κάνουν λήψη και χρήση του TikTok στην εργασία και τις προσωπικές συσκευές τους», ανέφερε το Bloomberg News.

Η εκστρατεία του Μπάιντεν δεν έχει επίσημη παρουσία στην εφαρμογή, για την οποία εμπειρογνώμονες ασφαλείας έχουν εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλειά της στον κυβερνοχώρο.

Η Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή και η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή προειδοποίησαν αμφότερους τους υποψηφίους και τους εργαζομένους τους για τη χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας κοινωνικών μέσων, η οποία ανήκει στην εταιρεία ByteDance που εδρεύει στο Πεκίνο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Πέρυσι, η εφημερίδα The Guardian ανέφερε ότι σε εσωτερικά έγγραφα του TikTok δινόταν εντολή στους συντονιστές της εφαρμογής να λογοκρίνουν περιεχόμενο που θα μπορούσε να ενοχλήσει Κινέζους αξιωματούχους, αν και το TikTok επιμένει ότι αυτές οι πολιτικές δεν είναι πλέον σε ισχύ, σύμφωνα με το Business Insider.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr