ΗΠΑ: «Μη βιώσιμη» η προσφορά της Πολωνίας να διαθέσει όλα τα MiG-29 για τον πόλεμο στην Ουκρανία

0
37

Αρνητικές εμφανίζονται οι ΗΠΑ στην πρόταση της Πολωνίας να μεταβιβάσει όλα τα αεροσκάφη της MIG-29 δωρεάν στην αμερικανική κυβέρνηση,  ώστε αυτή με τη σειρά της να τα παραχωρησει στην ουκρανική αεροπορία

Tο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, επισήμανε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν στις συνομιλίες τους με την Πολωνία για το ζήτημα αυτό, κρίνουν ωστόσο ότι η πρόταση αυτή της Βαρσοβίας,  δεν είναι «βιώσιμη».

«Δεν θεωρούμε ότι η πρόταση της Πολωνίας είναι βιώσιμη», ανέφερε ο Τζον Κέρμπι στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, κρίνοντας πως η προοπτική τα μαχητικά αυτά να απογειωθούν από βάση των ΗΠΑ και του NATO στη Γερμανία και να πετάξουν «μέσω εναερίου χώρου που διεκδικείται από τη Ρωσία στην Ουκρανία» θα ήγειρε «σοβαρές ανησυχίες για όλη τη συμμαχία του NATO».

«Θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με την Πολωνία και τους άλλους συμμάχους μας στο NATO για το ζήτημα αυτό και την επιμελητειακή πρόκληση που παρουσιάζει, αλλά δεν πιστεύουμε ότι η πολωνική πρόταση είναι βιώσιμη», κατά τον κ. Κέρμπι.

Η πολωνική Πολεμική Αεροπορία έχει στον στόλο της 27 επιχειρησιακά μαχητικά MiG-29, 21 μονοθέσια και 6 διθέσια, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του ειδικευμένου περιοδικού Janes.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr