ΗΠΑ-Covid-19: Η κυβέρνηση παρήγγειλε αρκετές δόσεις του φάρμακου της Pfizer για τη θεραπεία 10 εκατ. Αμερικανών

0
237

Αισιόδοξος από τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Inc για το αντιιικό φάρμακό της για την Covid-19, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Σε ανακοίνωσή του αποκάλυψε επίσης ότι η κυβέρνησή του έχει παραγγείλει αρκετά τέτοια χάπια για τη θεραπεία 10 εκατομμυρίων Αμερικανών.

«Ο εμβολιασμός και το αναμνηστικό εμβόλιο παραμένουν τα σημαντικότερα εργαλεία που διαθέτουμε για να σώσουμε ζωές. Αλλά αν αυτή η θεραπεία εγκριθεί, και από τη στιγμή που θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα τα χάπια, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, στην πορεία μας για να βγούμε από την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα η Pfizer είχε ανακοινώσει ότι το αντιιικό χάπι κατά της COVID-19 συνεχίζει να εμφανίζει αποτελεσματικότητα 89% στην αποτροπή νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου. Ανέφερε επίσης ότι πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα υποδηλώνουν ότι το συγκεκριμένο φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του κατά της γρήγορης εξάπλωσης του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr