Ιόνιο Πανεπιστήμιο: «Αγκαλιάζει» τους φοιτητές του από την Ουκρανία και τη Ρωσία

0
264

Τους προπτυχιακούς φοιτητές του από την Ουκρανία, αλλά και τη Ρωσία, «αγκαλιάζει» το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μετά από πρωτοβουλία του πρύτανη Ανδρέα Φλώρου, εξασφαλίζοντας τους τη διαμονή και τη σίτισή τους καθόλη τη διάρκεια των επομένων μηνών και για όσο αυτό καταστεί αναγκαίο.

Σήμερα το πρωί, ο πρύτανης δέχθηκε στο γραφείο του ομάδα Ουκρανών φοιτητών με τους οποίους συζήτησε για την κατάσταση που βιώνουν οι οικογένειές τους στην Ουκρανία, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι φοιτητές μετά τις δυσμενείς εξελίξεις στη χώρα τους.

Ο πρύτανης δεσμεύτηκε για τη δωρεάν διαμονή και σίτισή τους, καθώς και την ψυχολογική υποστήριξή τους, αν καταστεί αναγκαίο, μέσα από τις αρμόδιες δομές του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

«Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο αυτή τη στιγμή φοιτούν συνολικά 29 νέοι και νέες που προέρχονται από την Ουκρανία και τη Ρωσία. Είναι φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο μιας παράλογης δίνης και έρχονται αντιμέτωποι με το άγχος για την καθημερινότητα των οικογενειών τους, με τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο του πολέμου και την αγωνία για την ομαλή συνέχιση των σπουδών τους. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στέκεται στο πλευρό των νέων αυτών, με τρόπο έμπρακτο και για όσο καιρό απαιτηθεί, εξασφαλίζοντας συνθήκες διαβίωσης ικανές να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ασφάλειας και εγγύησης συνέχισης των σπουδών», δήλωσε ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος.

Παράλληλα σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας και με την Ένωση Ξενοδόχων του νησιού, φορείς που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του πρυτάνεως, αναμένεται να εξασφαλισθούν οι καθημερινές ανάγκες των Ουκρανών και Ρώσων φοιτητών, αλλά και η εργασιακή τους απασχόληση, για όσους το επιθυμούν.

«Πρόκειται για μία έμπρακτη ανθρωπιστική κίνηση, στην οποία πρέπει να συμβάλουμε όλοι» δήλωσε κατά τη συνάντηση που έλαβε χώρα στο γραφείο του πρυτάνεως, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Κέρκυρας, Γιώργος Χονδρογιάννης, συνοδευόμενος από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Σπυρίδωνα Σπαή.

«Η σχέση τού Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία είναι οικογενειακή υπόθεση και θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», ανέφερε ο κ. Σπαής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ξενοδόχων Κέρκυρας Χαράλαμπος Βούλγαρης, συνομιλώντας με τους φοιτητές από την Ουκρανία, τους υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράστασή του και την εξασφάλιση της άμεσης εργασιακής απασχόλησης τους αν το επιθυμούν.

Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο σπουδάζουν σήμερα 10 Ουκρανοί και 19 Ρώσοι φοιτητές στους οποίους, αναμένεται, με απόφαση της πρυτανικής Αρχής, να δοθεί η ίδια συμπαράσταση και αρωγή, καθώς μετά τις εξελίξεις στο διατραπεζικό σύστημα, οι συγκεκριμένοι φοιτητές αδυνατούν να εισπράξουν χρήματα, οπότε βρίσκονται ή θα βρεθούν, σε οικονομική δυσχέρεια.

Δεν θα γίνει κανένας διαχωρισμός στους φοιτητές μας από την Ουκρανία και τη Ρωσία. Θα σταθούμε δίπλα τους σε ό,τι μας χρειάζονται», επισήμανε ο κ. Φλώρος, ο οποίος θα συναντηθεί άμεσα και με τους Ρώσους φοιτητές.

«Ουκρανοί και Ρώσοι είναι για μας αδερφοί λαοί και είναι τιμή μας που ήρθαν στην Κέρκυρα για να σπουδάσουν», κατέληξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Χονδρογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr