Ιωάννινα: Ματαίωση εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της πόλης μετά το θάνατο του Μωυσή Ελισάφ 

0
26

Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων – Δήλωση του περιφερειάρχη Ηπείρου για την απώλεια του δημάρχου Ιωαννίνων

Μετά τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ συγκαλείται σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση για την απόδοση τιμής θα γίνει αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου.

Από τον Δήμο Ιωαννιτών αποφασίστηκε η ακύρωση όλων των εκδηλώσεων -πολιτιστικών και αθλητικών- που τελούν υπό την αιγίδα του και εντάσσονται στο πρόγραμμα για τα Ελευθέρια της πόλης.
 
Η κηδεία του Μωυσή Ελισάφ θα γίνει την Κυριακή στις 13:00 στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων. Στον ίδιο χώρο η οικογένειά του θα δεχθεί συλλυπητήρια.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές υπέρ της Ιεράς Συναγωγής.

Δήλωση του περιφερειάρχη Ηπείρου

«Η απώλεια του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ, προκαλεί μεγάλη θλίψη και δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στην κοινωνία της πόλης. Υπηρέτησε με πάθος την ιατρική επιστήμη, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μέχρι την ημέρα της εκλογής του στο αξίωμα του δημάρχου» επισημαίνει σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης. Και προσθέτει «Είχα τη χαρά να συνεργάζομαι μαζί του επί πολλά χρόνια, για θέματα που αφορούσαν την Εβραϊκή κοινότητα της οποίας αποτελούσε το βασικό στήριγμά της για πολλές δεκαετίες. Στα 3 χρόνια της Δημαρχιακής του θητείας, είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω τη μεγάλη αγάπη και τον οραματισμό του για την πόλη και την αγωνιστικότητα του για την επίλυση προβλημάτων και τη δρομολόγηση σημαντικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Δυστυχώς, πρώτα για τον ίδιο και μετά για την πόλη, έφυγε νωρίς αφήνοντας ανεκπλήρωτα τα σχέδια και τα όνειρά του για ένα καλύτερο μέλλον, όπως ο ίδιος το είχε φανταστεί. Συλλυπητήρια στους οικείους του».
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr