Ινδία – Σάλος για σχόλιο βουλευτή για τους βιασμούς: «Ξάπλωσε κι απόλαυσε το»

0
49

Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης στην πολιτεία Καρνατάκα της νότιας Ινδίας ζήτησε συγγνώμη μετά το σάλο που προκάλεσε δήλωσή του για το βιασμό. «Υπάρχει ένα ρητό ότι όταν ο βιασμός είναι αναπόφευκτος, ξάπλωσε και απόλαυσέ τον», είπε ο ηγέτης του Κογκρέσου KR Ramesh Kumar απαντώντας στην παρατήρηση του προέδρου της συνέλευσης Vishweshwar Hegde Kageri ότι αδυνατούσε να ελέγξει το χάος που επικρατούσε στην πολιτειακή συνέλευση. 

Ο κ. Kageri και κάποιοι άλλοι βουλευτές γέλασαν ως απάντηση. Όμως ο κ. Kumar κλήθηκε να απολογηθεί αφού η δήλωση προκάλεσε οργή. 

Την Παρασκευή, είπε στην πολιτειακή συνέλευση ότι ζητά συγγνώμη «με ανοιχτή καρδιά» σε όποιον πληγώθηκε από το σχόλιό του. 

«Δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω τις γυναίκες ή να μειώσω το κύρος της συνέλευσης ή να αστειευτώ για κάτι τέτοιο. Δεν είχα κανένα απώτερο κίνητρο» υποστήριξε ο κ. Kumar. 

Γυναίκες βουλευτές από το κυβερνών κόμμα Bharatiya Janata (BJP) και το κόμμα του Κογκρέσου του κ. Kumar χαρακτήρισαν την παρατήρησή του «αναίσθητη» και απείλησαν με διαμαρτυρίες εναντίον της. 

«Όταν ήρθαμε στη συνέλευση, εκτιμούσαμε τον Ramesh Kumar για την κοινοβουλευτική του δεινότητα. Αλλά φαίνεται ότι δεν σέβεται τις γυναίκες», δήλωσε η βουλευτής του BJP Poornima Srinivas, η οποία επέκρινε και τον κ. Kageri γιατί γέλασε. 

«Μια γυναίκα που αντιμετωπίζει σεξουαλική επίθεση υφίσταται τραύμα σε όλη της τη ζωή… Είναι λάθος να χρησιμοποιείται αυτό ως αναλογία για κάτι άλλο», δήλωσε και η βουλευτής του Κογκρέσου Roopakala M. 

Την Παρασκευή, ο κ. Kageri απέρριψε αιτήματα γυναικών βουλευτών να μιλήσουν για το θέμα, λέγοντας ότι ο κ. Kumar είχε ζητήσει συγγνώμη. 

«Όλοι σεβόμαστε τις γυναίκες και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι ο σεβασμός για τη γυναίκα δεν μειώνεται. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τεθεί το θέμα και να δημιουργηθεί αντιπαράθεση» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της συνέλευσης…

 

Πηγή: bbc.com

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr