Ημαθία: Από στρεπτόκοκκο και όχι μηνιγγίτιδα πέθανε το 7χρονο αγοράκι 

0
37

Η είδηση της τραγικής κατάληξης του μικρού αγοριού βύθισε στη θλίψη την Ημαθία και όλη την Ελλάδα

Από στρεπτόκοκκο προήλθε ο θάνατος του 7χρονου αγοριού από την Ημαθία, το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουνίου, όπως έδειξαν τελικά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. 

Η είδηση της τραγικής κατάληξης του μικρού αγοριού βύθισε στη θλίψη την Ημαθία και όλη την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον πατέρα του 7χρονου από τη Νάουσα «τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι τελικά ήταν στρεπτόκοκκος».

Ο ίδιος συντετριμμένος δήλωσε πως «χθες που το παιδί μπήκε στη ΜΕΘ πήραν δείγματα και τώρα βγήκαν τα αποτελέσματα και μας είπαν ότι ήταν στρεπτόκοκκος και όχι μηνιγγίτιδα, όπως είχαν πει στην αρχή».

Το επτάχρονο αγόρι παρουσίασε αρχικά υψηλό πυρετό και διάρροια και οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Νάουσας. Νοσηλεύτηκε για 2 ημέρες, αλλά η κατάσταση του επιδεινώθηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε ραγδαία. Το διασωλήνωσαν και το μετέφεραν στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», καθώς εκεί βρίσκεται η μοναδική ΜΕΘ Παίδων στη Βόρεια Ελλάδα.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο το βράδυ της Κυριακής, περίπου στις 8 μμ. Έπαθε ανακοπή και οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν και έκαναν επί μία και πλέον ώρα καρδιοαναπνευστική, αλλά δυστυχώς το παιδάκι κατέληξε περίπου στις 10 το βράδυ.
 

Πηγή: skai.gr